

Sima
Perinteisen siman valmistaja pärjää simppeleillä raaka-aineilla: tarvitset sokeria, sitruunaa, vettä sekä pienenpienen nokareen hiivaa, joka saa siman käymään. Usein sima tehdään tuoreesta hiivasta, mutta sen valmistus onnistuu mainiosti myös pienellä hyppysellisellä kuivahiivaa. Kuivahiiva vaatii hieman tuorehiivaa lämpimämmän nesteen, noin 42-asteisen.
Tiesitkö, että siman voi valmistaa nopeimmillaan jopa muutamassa tunnissa? Perinteinen sima onnistuu nopeimmillaan neljässä päivässä, mutta kokonaan siman teon unohtaneet simasuut pelastaa parin tunnin pikasima, johon kuplat lainataan kuohujuomasta. Kokeile myös uutta hauskaa tapaa maustaa sima herukan lehdillä. Reseptin löydät artikkelistamme 3 herkkua herukasta.
Vaihtelua perinteiseen simaan saat maustamalla sitä sitruunan lisäksi esimerkiksi yrteillä. Kotitekoisesta tai kaupan valmiista simasta voi pakastaa myös veikeitä simamehujäitä.